EXPERIENCE IS THE TEACHER OF ALL THINGS
-Julius Ceaser

Wednesday, March 31, 2010

What An Accident

This incident was reported in the papers on 29th March 2010. Its an accident that happened at a petrol station in Taman Midah, Cheras KL.

This footage was a recording from the petrol station CCTV. In the incident, Mohd Yusri ,32 died after being hit by a runaway car while he was filling his car.
This news below was copied from Utusan Malaysia archived on 30th March 2010
KUALA LUMPUR 29 Mac - Seperti kebiasaan, rutin Mohd. Yusri Abdul Wahab, 32, adalah mengisi minyak keretanya di stesen minyak BHP di Jalan Cheras, Taman Midah. Namun malang menimpanya malam tadi, apabila tiba-tiba dirempuh oleh sebuah kereta, Hyundai Getz yang terbabas ketika dia sedang mengisi minyak keretanya.

Akibat rempuhan tersebut, Mohd. Yusri cedera parah di kepala dan meninggal dunia dalam kejadian pada pukul 10.45 malam itu.
Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik Kuala Lumpur, Deputi Supritendan Abdullah Roning berkata, kereta Hyundai Getz itu terbabas dipercayai setelah terbabit dalam kemalangan dengan sebuah motosikal di tepi jalan tersebut.
"Kereta dipandu seorang wanita berusia 23 tahun itu lalu meluru masuk ke stesen minyak tersebut dan merempuh mangsa yang sedang mengisi minyak keretanya jenis Proton Iswara," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
Abdullah menambah, mayat mangsa dihantar ke Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) untuk dibedah siasat.
Menurutnya, polis telah merekod keterangan pemandu itu mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

No comments:

AFFILIATION

HolidayCity.com

TESTIMONY OF 1MALAYSIA

1 Malaysia PEOPLE FIRST
These are blogs as proof of the slogan.

Followers

WHAT'S NEW ON THE BLOG FRONT

LIVE COVERAGE

NO COVERAGE AT PRESENT

pic browse

Blog Widget by LinkWithin

BUYING FROM AMAZON?